Todellisen demokratian puolesta!

15.10. klo 12 alkaen Helsingissä Narinkkatorilla nykyiseen demokratiaan tyytymättömät ihmiset kokoontuvat etsimään vaihtoehtoja yhdessä. Paikanpäällä on tarkoitus järjestää avoin paneelikeskustelu, johon kuka vain saa osallistua. Lisäksi paikalle tuodaan telttoja sateensuojaksi, jotta voimme järjestää erilaisia pienempiä keskusteluj, työpajoja ja muuta.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, kommentoi tätä artikkelia ja kerro mitä osaat. Kaipaamme myös kaikenlaista tekniikkaa paikalle, joten kerro mikäli sinulla on jotain osaamista/laitteistoa siltä suunnalta.

Mainokset

Avainsanat: , ,

29 responses to “Todellisen demokratian puolesta!”

 1. Igor Kopiloff says :

  Tuosta Narinkkatorin 15.10 tapaamiseta olisi ollut hyvä kun olisi vähän tarkemmin tuosta torin sijainnista. En syntyperäisenä Helsinkiläisenä tiedä sen paikkaa, joten voisi olettaa että on muitakin yhtä ”tietämättömiä”.
  T. Igor Kopiloff

 2. Jan Erik Finskas says :

  Hei,

  Myös tänne kannattaa tulla !

  https://www.facebook.com/event.php?eid=266231073400539

  Mielenilmaus Taidemuseo Kiasman edustalla La 24.09.2011 klo: 16.00 – 19.00 välillä !

  Järjestäjä ryhmä: SUOMEN VALLANKUMOUS – EUROPEAN REVOLUTION – HELSINKI

  Tervetuloa

  • Työeläkeläinen says :

   Eikös täällä ole puhuttu demokratiasta johon väkivaltainen vallankumous kovin huonosti sopii. Vapaat vaalit kuten meillä viimeksi huhtikuussa on demokraattinen vallankumous tai revoluutio jos haluatte hienompia sanoja käyttää.

   Ei kannata alkaa muuttamaan sanojen merkityksiä koska se saattaa johtaa väärinkäsityksiin vaikka siitä voidaanko vallankumouksella jossa osa kansasta syrjäytetään päästä oikeaan demokratiaan.

   • Kevin Gibbs says :

    Luulen, ettei hän tarkoittanut sanalla vallankumous mitään väkivaltaa. Vai?

 3. Jan Erik Finskas says :

  Lisäys aikaisempaan myös uuteen kansanliikkeeseen kannattaa tulla mukaan !

  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=1189

  Uusi kansanyhdistys kutsuu ketjuun Suomen puolesta

  Tiistaina 13.9. illalla julkistettiin Facebookissa edeltävänä viikonloppuna Turussa alulle saatettu Suomen perustuslaillinen kansanyhdistys. Vain vuorokauden aikana ryhmän avaamisesta toimintaa kohtaan oli ilmoittanut kiinnostuksensa lähes 200 henkilöä. SPK:n kenttäorganisaation perustamisen takana on laaja joukko kansalaisaktiiveja.

  Suomen perustuslaillinen kansanyhdistys
  Finlands konstitutionella folkförbund

  SPK:n avoin tiedote 1/9/2011
  14.9.2011

  Uusi kansanyhdistys kutsuu ketjuun Suomen puolesta!

  Poliittisesti sitoutumaton kansanliike, joka pyrkii toimimaan perustuslaillisesti demokraattisen ja itsenäisen Suomen kansanvaltaisen tasavallan säilyttämisen puolesta.

  Vaadimme perustuslaillista itsemääräämisoikeutta, kansanvallan ja kansalaisoikeuksien vahvistamista sekä ihmisoikeuksien kunnioittamista, sotilaallista liittoutumattomuutta ja talousdemokraattisia uudistuksia.

  Vastustamme kansallisten instituutioiden heikennyksiä, ylikansallista päätäntävaltaa, yksityisen pankkirismin ja suuryritysten talousvaltaa ja Suomen jäsenyyttä EU-liittovaltiossa.

  Euroopan unionin muodostaessa ylikansallisen liittovaltion tulee Suomen erota EU:n jäsenyydestä, jotta säilyttäisi kansallisvaltiomuotonsa.

 4. Kevin Gibbs says :

  Tuolla pitää ehdottomasti puhua näistä:

  – Ekonomia (pankkien poistaminen ja rahat valtion painettaviksi. Korkojen kieltämisestä yms.)
  – Vapaus (vapaus tehdä mitä haluaa, kunhan ei satuta toisia, vaikka joku siitä ei pitäisikään, kuten huumeiden käyttö)
  – Perustuslaki ja sen muutokset
  – Milloin kansan edustajat eivät voi meitä edustaa. Eli milloin täytyy pitää kansanäänestykset.
  – Jokamiehen oikeuksista
  – Rikoslaista ja sen epäoikeudenmukaisuuksista

 5. Mikko says :

  Sörnäisten metroaseman liepeillä tapahtuu myös kyseisenä päivänä asunnottomien yön ja global day of actionin merkeissä. Onko näillä tapahtumilla mitään yhteyttä toisiinsa? Harmillista jos potentiaalinen ihmismassa hajaantuu ympäri kaupunkia.

  • Heikki says :

   Torilta osa porukkaa on käsittääkseni menossa tuonne mielenosoitukseen. Toivottavasti myös mielenosoituksessa olevat tyypit tulee torille. Näillä tapahtumilla ei ole yhteyttä, vaikka sellaista kyllä yritettiin tietääkseni luoda. Onkohan sillä mielenosoituksella muuten netissä mitään sivustoa?

   • Mikko says :

    Facebookissa on nimellä ”Työväenliikkeen tukimielenosoitus Asunnottomien yön kansalaisliikkeelle” + websivut Vastavoima.org
    asunnottomienyo.fi

    Olisi todella hyvä jos voisitte jotenkin organisoida tuon tapahtuman järjestäjien kanssa hommat niin että ne linkittyisivät toisiinsa saumattomasti.

 6. Mikko says :

  Pitäisi varmaan perustaa facebook-tapahtuma, joka yhdistää nämä kaksi kokoontumista vaikka tittelin ”Global Day of Action” -alle jollain iskevämmällä nimellä. Ehdotuksia? Tarkoitus olisi kuitenkin saada liikkeelle kansalaisliike 15M ja Occupy Wall Streetin tapaan, mikäli oikein olen ymmärtänyt, joten täsmämarkkinointia kaivataan nyt kipeästi. Ihmiset ovat turhautuneita nykymenoon, mutta monilta menee helposti ohi mitä tapahtuma ”Torikokous” oikeastaan pitää sisällään. Saati sitten “Työväenliikkeen tukimielenosoitus Asunnottomien yön kansalaisliikkeelle”, joka todennäköisesti saa vain ja ainoastaan aktivistit liikenteeseen.

 7. Occupy Helsinki says :

  Yhdistin tapahtumat yhdelle facebook tapahtumasivulle nimellä ’Occupy Helsinki 15.10.2011’

  http://www.facebook.com/event.php?eid=257326157644379

 8. Sanna says :

  Hei,

  on hienoa, että tällainen mielenosoitus järjestetään. Minusta ajankohta, arkipäivä perjantai klo 12 on vain todella huono. Moni työssäkäyvä jää tulematta tapahtumaan sen takia. Voisiko näitä tapahtumia järjestää jatkossa viikonloppuisin tai myöhemmin arki-iltana, jotta kaikki pääsisivät osallistumaan.

 9. Väiski says :

  Tällä hetkellä vain asialle vihkiytyneet täällä kotosuomessa huomaavat 15 päivän .. Osa on kiinittänyt huomiotaan wall.st tapahtumiin.
  Ihmiset kyllä on valmiita tulemaan paikalle jos on info..

  Eli flyareita, keskustelua internetissä ja enemmän paikkoja josta tiedon saa.
  Itse ajattelin tänään kyhätä yksinkertasesti paperille kynällä tapahtumapaikkaa ja päivämäärä ja joku title. Antaa lappuja vaa ihmisille 🙂
  Mikään ei jää paremmin mielee ku joku tulee antaa sulle itsekirjotetunlapun 😀
  Jokainen kantakoon kortensa kekoon ja huolehtikoon veljistä ja siskoista. Peace n love ❤

 10. Jouni Flemming says :

  Edistyspuolue osallistuu tapahtumaan. Lisätiedot: http://edistyspuolue.fi/torilla-tavataan/

 11. Joonatan says :

  Kevin Gibbs, päihteiden käyttö tuppaa vaikuttamaan muihinkin kuin yksilöön joka niitä käyttää. Vieroitukset, työkyvyttömyys ynnä muu maksaa veronmaksajille.

  Jos sinulla sattuukin pysymään homma hanskassa, kaikilla se ei kuitenkaan pysy. Suurella osalla käyttäjistä tuppaa käyttö muodostumaan myös muiden kuin itsensä ongelmaksi.

  Tässä tulee mukaan demokratia. Enemmistön mielestä huumeiden käytön haittavaikutukset yhteiskunnalle ovat sen verran merkittävät, että sinun mielipiteesi henkilökohtaisesta viihdekäytöstäsi jää äänestyksessä edustamaan vähemmistön mielipidettä. Demokratia toimii ja laki kieltää hölmöilyn kun näyttää siltä, että yksilöt eivät oman nautintonsa tavoittelussa muista ajatella yhteiskunnan etua.

  • Kevin Gibbs says :

   Itseasiassa Joonatan minä en käytä huumeita.

   Ja nuo kaikki maksut saisi takaisin verotuloista jos nämä huumeet olisivat laillisia ja niitä myytäisiin erikoistuneissa kaupoissa. Muuten, eikö esim kannabiksen käyttäjien vankilaan pistäminen maksa meille veronmaksajille? Luultavammin enemmän kuin nuo sinun näyttämäsi asiat. Ja kannabiksesta ei muuten tule työkyvyttömäksi jos sitä käyttää järkevästi; ja sitä voi käyttää niin, koska siinä ei ole fyysistä koukutusta ellei sitä ala käyttämään isoissa määrin. Elikä vain tyhmät tai hyvin pahasti masentuneet joutuvat koukkuun. Toki kovempien aineiden kohdalla tulisi ongelmia, mutta olen sitä mieltä, että niiden käyttö vähenisi niiden ollessa laillisia – vaikutukset voitaisiin laittaa pakettiin varoituksineen ja mietoja ostavat eivät ostaisi vahvoja (eri kaupat esim) toisin kuin kadulta hankittaessa.

   Joonatan, muuten, mieti mistä saat huume-inffosi… valtamedialta. Kannattaa miettiä että onko kaikki siitä totta. Toki en itse ikinä suosittelisi esim heroiinin käyttöä, mutta en suosittele myöskään monien apteekista saatavien aineiden käyttöä.

   Mielestäni on vain yksinkertaisesti näin: No victim, no crime.
   Jos lähdet hörhöilemään huumehöyryissä kodistasi ja satutat jonkun, tulee sinun saada ERITTÄIN kova tuomio. Mutta jos et satuta ketään, miksi saisit tuomion? Ja huomioi, esimerkiksi kannabiksen alaisena olet PASIFISTI. Hemmetti, sähän jäät kuuntelemaan musiikkia tjs seuraavan parin tunnin ajaksi. Toki näissäkin pitää miettiä, että mitkä lailliseksi ja mitkä ei, mutta kyllä kaikki luonnosta tulevat (ilman ihimsen muuntelua) pitäisi laillistaa, ellei se aiheuta erittäin todennäköistä tai varmaa kuolemaa tai erittäin agressiivista käytöstä heti yhdellä annoksella (tai parillakin).

   Mutta mielenkiintoista on tämä: Miksi luulit minun käyttävän huumeita?

 12. Vesa Suominen, Oulu says :

  MIETTIKÄÄ VÄHÄN, MITEN KIRJOITATTE!

  ”15.10. klo 12 alkaen Helsingissä Narinkkatorilla nykyiseen demokratiaan tyytymättömät ihmiset”

  Minä kyllä ymmärrän, mitä tarkoitatte, mutta olen itse enemmänkin tyytymätön demokratian rappiotilaan kuin demokratiaan itseensä, edes nykyiseen.

  Vaikka minä ymmärrän, tuommoinen muotoilu on niin helppo ymmärtää (tahallaankin) väärin. Ja ”nykyiseen demokratiaan” voi olla tyytymätön niin monella tavalla, vaikka sitä kautta, että kaipaa jotain vähemmän demokraattista.

  Joten hiukkasen harkintaa muotoiluihin.

 13. Heikki Koskinen says :

  Kerrankin on aihe niin moninainen ja kaikkia koskettava ja ajankohta maailmantapahtumiin liitettynä niin sopiva, että luulisi väkeä ilmaantuvan paikalle aika mukavasti. Muutos alkaa siitä, että jokainen avaa suunsa ja sanoo, että meno ei miellytä.

  Siinä vaiheessa on vielä runsaasti aikaa mitettiä millainen vallankumous (laajasti ymmärrettynä) halutaan. Mutta miettiä sitä täytyy, ettei käy kuten Leninille, joka oli sitä mieltä, että haihattelijoita ovat ne, jotka suunnittelevat tulevaa yhteiskuntaa ennen kuin on edes saatu tehdyksi vallankumous.Vallankumouksen teko onnistui sutjakkaasti, mutta sitten alkoivat vaikeudet, joista ei tullut loppua.

  On hyvä enne, että tapahtuma liittyy vastaaviin muualla maailmassa käynnissä oleviin tapahtumiin. Tänä päivänä tuskin on enää mahdollista saada aikaa mitään merkittäviä yhteiskunnallisia tai taloudellisia muutoksia pelkästään paikallisesti. Kunhan arvot ja niiiden mukaiset tavoitteet on ensin saatu riittävän selviksi, niin suitsiin on saatava ennen kaikkea vapaasti rajojen yli toimiva ja valtioita juoksupoikinaan käyttävä finanssikapitalismi. Ja ennen kuin mistään oleellisista muutoksista kannattaa edes puhua, on päästävä yksimielisyyteen siitä, että jatkuva talouskasvu ja rikastuminen ei ole tarpeen enää siinä vaiheessa, kun materiaaliset asiat ovat siinä tilassa kuin vaikkapa (keskimäärin) Suomessa.

  http://www.sivukulma.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: