Lehdistötiedote

Muutama aktiivi teki hienon lehdistötiedotteen! Hesarin uutisointia odotellessa…

Kansainvälinen toimintapäivä 15.lokakuuta – Espanjan torien demokratialiike laajenee myös Suomeen

”Me olemme kyllästyneet siihen, että emme saa ääntämme kuuluviin. Olemme kyllästyneet siihen, että meidän ei anneta vaikuttaa omiin asioihimme. Lisäksi meistä tuntuu, että emme ole ainoita”.

Viime keväänä Espanjassa syntyi puolueista riippumaton verkosto, joka ryhtyi vaatimaan todellista demokratiaa suuryhtiöiden ja poliittisen eliitin sanelun sijaan. Verkosto kutsui toukokuun 15.päiväksi koolle massamielenosoituksen. Madridin, Barcelonan ja monen muun kaupungin keskusaukioille kerääntyi kymmeniä, päivien kuluessa jopa satoja tuhansia ihmisiä osoittamaan mieltään työttömyyttä, demokratian puutetta ja korruptiota vastaan iskulauseenaan ”Emme ole kauppatavaraa pankkiirien ja poliitikkojen käsissä”.

Toreille kokoontumisesta tuli satojen tuhansien ihmisten joukkoliike, jonka tuotoksista eräs on kansankokouksiin perustuvan päätöksentekojärjestelmän kehittäminen. Nyt suurta kansainvälistä kiinnostusta saavuttaneen, väkivallattoman demokratialiikkeen alulle panijat ovat tehneet aloitteen kansainvälisestä toimintapäivästä 15.10.2011, jotta muutosta ja demokratiaa haluavat ihmiset myös muissa maissa saisivat äänensä kuuluviin.

Liike on kansainvälisen toimintapäivän myötä leviämässä myös Suomeen. Tänä syksynä on Helsingissä ja useilla muilla paikkakunnilla kokoontunut ihmisiä, jotka haluavat luoda samankaltaisen, puolueista riippumattoman verkoston Suomeen, jotta tavalliset ihmiset pääsisivät sanomaan sanansa ja poliitikkojen olisi pakko kuunnella heitä.

”Me vaadimme avointa keskustelua leikkauksista ja eurokriisistä. Me vaadimme, että korruptoituneen eliitin sijaan puheenvuoro annetaan nyt tavallisille ihmisille – sellaisille kuin sinä tai minä”, sanotaan suomalaisessa torikutsussa.

Helsingissä muutosta ja demokratiaa haluavia kutsutaan Narinkkatorille lauantaina 15.lokakuuta kello 12 alkaen. Torilla on kaikilla mahdollisuus sanoa julki mielipiteensä ja ehdotuksensa. Torille pystytettävissä teltoissa voi myös tehdä konkreettisia tekoja muutosten aikaansaamiseksi, keskustella, kertoa tunnoistaan lauluin jne. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Suomessa kansainväliseen toimintapäivään osallistutaan Helsingin lisäksi muun muassa Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa, Oulussa, Hyvinkäällä ja Iisalmessa.

Yhteydet:

torikokous [at] gmail.com

Lisätietoja:

https://torillatavataan.wordpress.com/
http://www.facebook.com/event.php?eid=217223788318602
https://torillatavataan.wordpress.com/tietoja/kansainvalinen- vetoomus/
https://torillatavataan.wordpress.com/tietoja/espanjalaisten-manifesti/

Avainsanat: , , ,

5 responses to “Lehdistötiedote”

  1. S. P. Kähmi says :

    tämä olisi hyvä saada tuohon Tietoja-valikon alle

  2. Sippo Kähmi says :

    Eilen telkkarissa – tänään torilla! http://areena.yle.fi/video/1318571075619

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: