Kuopiolaisten manifesti

Kuopiolaiset tekivät parannellun version Espanjalaisten manifestista!

MANIFESTI

Olemme tavallisia ihmisiä, jotka lähtevät joka aamu opiskelemaan, töihin – tai etsimään töitä. Ihmisiä, joilla on perhe ja ystäviä. Ihmisiä, jotka työskentelevät joka päivä tarjotakseen paremman tulevaisuuden lähipiirilleen.

Edustamme monia poliittisia näkemyksiä, toiset ovat uskovaisia ja toiset eivät. Osalla meistä on selkeät ideologiat, toiset ovat epäpoliittisia. Mutta kaikki me olemme hyvin huolestuneita ja vihaisia vallitsevasta poliittisesta, taloudellisesta ja sosiaalisesta tilanteesta. Äänestämme, mutta ääntämme ei kuunnella.

Tilanteesta on muodostunut normaali, päivittäinen kärsimys ilman toivoa. Mutta jos yhdistämme voimamme, pystymme muuttamaan tilanteen. On aika muuttaa asioita ja rakentaa yhdessä parempi yhteiskunta. Siksi vaadimme, että

 • Yhteiskunnan etusijalla tulee olla tasa–arvo, edistys, solidaarisuus, kulttuurin vapaus, kestävyys, kehitys, hyvinvointi ja ihmisten onni.
 • Meidän tulee turvata yhteiskuntaamme erottamattomina kuuluvat oikeudet: asunto, työ, kulttuuri, terveys, poliittinen vapaus, henkilökohtainen kehitys sekä onnellinen elämä
 • Hallitus tai taloudellinen järjestelmämme eivät näistä enää huolehdi ja usein itse asiassa estävät inhimillisen kehityksen.
 • Demokratia kuuluu kansalle (demos = ihmiset, kansa ; krátos = hallitus) eli hallituksen pitäisi muodostua meistä jokaisesta. Poliitikot ovat unohtaneet tämän. Poliitikkojen tulee välittää meidän äänemme instituutioihin ja tarjota kansalaisten poliittiseen osallistumiseen suoria väyliä. Poliitikkojen tehtävä ei ole huolehtia vain suurten taloudellisten voimien diktatuurista.
 • Vallanhimo ja vallan keskittyminen vain harvoille luovat eriarvoisuutta, jännitteitä ja epäoikeudenmukaisuutta, mikä helposti johtaa väkivaltaan – tämän haluamme välttää. Vanhentunut ja luonnoton talousmalli ruokkii yhteiskunnan murentumista rikastuttamalla harvoja ja sysäämällä muut köyhyyteen, kunnes lopputuloksena on yhteiskunnan romahdus.
 • Tänään ihmiset, luonto ja resurssit ovat taloutta varten eikä talous ihmisiä tai planeettaamme varten.
 • Kansalaisen rooli on olla osa koneistoa, jonka tehtävä on rikastuttaa muiden tarpeista piittaamatonta vähemmistöä. Me olemme nimettömiä, mutta ilman meitä mitään tällaista ei olisi olemassa. Me pyöritämme maailmaa.
 • Me tarvitsemme eettisen vallankumouksen. Sen sijaan, että asetamme rahan ihmisten edelle, meidän pitää palauttaa raha omaan käyttöömme. Me olemme ihmisiä, emme kauppatavaraa. Minä en ole se, mitä tai keneltä ostan.

Kaikesta yllämainitusta olen raivoissani.
Ajattelen, että voimme muuttaa tilanteen.
Ajattelen, että voin auttaa.
Tiedän, että yhdessä me voimme.

http://www.democraciarealya.es/manifesto-comun/manifesto-english/

(alkuperäistä tekstiä on hieman muokattu suomalaiseen ilmaisuun sopivaksi)

Mainokset

Avainsanat: , ,

2 responses to “Kuopiolaisten manifesti”

 1. Aki says :

  Kiitos postauksesta (^_^)

Trackbacks / Pingbacks

 1. Kuopiolaisten manifesti | 15M Suomi | Scoop.it - 3.10.2011

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: