Ihmiset täyttivät torin!

Helsingissä torikokous veti Narinkkatorille paljon innokasta väkeä. Kerrallaan paikalla oli 200-300 tyyppiä, ja vaihtuvuus oli suurta. Kaikkiaan päivän aikana kokoukseen osallistui varmasti toista tuhatta ihmistä. Puheenvuoron pyytäjiä oli jatkuva jono, ja aiheita riitti laidasta laitaan. Jotkut osallistujat jakaantuivat pienryhmiin, joissa aiheita käsiteltiin tarkemmin.

Ryhmistä kaksi aikoo jatkaa toimintaansa. Toinen on Ay-liikettä aktivoimaan ryhtyvä ryhmä, jonka suunnitteluun pääsee osallistumaan liveblogissa, ja toinen ryhmä aikoo ryhtyä toimenpiteisiin, jotta Helsingin kaupunki ei osallistuisi Olkiluoto nelosen rakentamiseen.

Mediaa oli paikalla mukavasti. Ainakin YLE (suomeksi ja ruotsiksi), HS, HBL, The Associated Press ja Nelosen uutiset. Torille saapui myös aktivisteja ulkomailta, ainakin Espanjan M15-liikkeestä ja Wall Streetiltä.

Hommaa päätettiin jatkaa, ja seuraava kokoontuminen onkin maanantaina. Klo 17 alkaen osallistutaan asunnottomien yön mielenilmaukseen ja klo 19 alkaen kokoonnutaan jossakin päin Kalliota suunnittelemaan tulevaa toimintaa. Tarkempi osoite sovitaan sunnuntain aikana.

"Noin 150 henkeä" Hesarin matematiikalla.

Espanjalainen aktivisti oli printannut hienoja lappusia!

Mainokset

Avainsanat: , , , , , , , , ,

8 responses to “Ihmiset täyttivät torin!”

 1. Tuomas Suolahti says :

  Se kuusitoista kesäinen puhuja ilmoittaa tässä, että jatkossa saa ottaa yhteyttä, jos ja kun kiinnostaa yhteiskunnallinen kasvatus demokratiaan ja käytännön vaikutusvaltaan.
  Suolattu@gmail.com, sinne viestiä

 2. Aki says :

  Kuulostaa hienolta, että ihan medioistakin riitti kiinnostusta. Nyt tätä kun saataisiin pikkuhiljaa isommaksi ja jatkuvaksi tapahtumaksi. Talvi taitaa kuitenkin syödä osallistumisintoa (>_<)

 3. Jouko Kämäräinen says :

  Jep. Talvi leikkaa innokkuudesta siivun pois… Tämä näkyi mm. yöpymishalukkuudessa, joka oli (ymmärrettävän) laimeaa. Tärkeintä onkin jatkaa prosessia! Paremman demokratian vaatimus on jatkuvaa liikettä kohti päämäärää. Erivapauksia nauttiva eliitti on tottunut vaatimuksiin, jotka kestävät aikansa ja sitten laantuvat ja kuihtuvat pois. Uskon, että meissä kuitenkin on valmiutta viedä vaatimus loppuun saakka. Mikrofonin taakse Narinkkatorilla syntynyt jono osoitti, että peliä ei ole vielä pelattu finaaliin!

  Toivottavasti mahdollisimman moni sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuteen kypsynyt pääsee ottamaan osaa maanantain suunnittelukokoukseen. Jos niin haluamme, parempaa demokratiaa vaativa verkosto voi olla vahva ja saada aikaan todellisia muutoksia. Tämä edellyttää ideologisten rajojen yli ulottuvaa yhteistyötä.

  Maanantaina tavataan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: