Olkiluoto 4:ää vastaan!

Lauantain torikokouksessa perustettiin ydinvoimaryhmä, joka päätti vaatia Helsingin kaupunkia jättäytymään pois Olkiluoto 4:n suunnittelusta. Ensi keskiviikkona ryhmä aikoo järjestää mielenosoituksen Kaupunginvaltuuston edessä (Aleksanterinkatu 20) klo 16 alkaen. Näin kerrotaan FB-eventissä:

Helsingin kaupunginvaltuusto päättää keskiviikkona 26.10. siitä, osallistuuko kaupungin energialaitos uuden Olkiluoto 4 –ydinvoimalan suunnitteluun. Tule mukaan kertomaan valtuutetuille, että tämä asukkailta mitään kysymättä tehty esitys pitää hylätä.

Helsingin kaupungin tulee päättää olla osallistumatta Olkiluoto 4 -hankkeeseen millään tavalla. Helsinki ei yksinkertaisesti tarvitse lisää sähköä, Helsingin energia tuottaa sitä jo enemmän kuin tarvitsee. Ydinvoimalla voidaan tuottaa pelkkää sähkö eikä sen tuottamaa lämpöä voida hyödyntää millään tavalla.

Helsingissä pohditaan ratkaisuja miten Helsinki ja Helsingin energia osaltaan toteuttavat kansainvälisiä ja kansallisia ilmasto- ja energiatavoitteita. Olkiluoto 4 -hankkeeseen meneminen ei millään tavalla vähennä tai ratkaise Helsingin ilmastopäästöjä. Päinvastoin, se ainoastaan heikentää kaupungin mahdollisuutta investoida kestävään energiatalouteen, koska Helsingin kaupungin nykyisillä omistusosuuksilla Olkiluoto 4: rakentamiskustannukset olisivat 600 miljoonaa euroa. Pelkästään suunnitteluvaiheeseen mukaan menemisen kustannukset olisivat 29,5 miljoonaa euroa, mikä on suunnilleen yhtä suuri kustannus kuin (joku lähellä oleva luku Helenin kehitysohjelmasta).

Ydinvoimaan liittyy valtavia aikatauluun, kustannuksiin, rahoitukseen ja teknologiaan liittyviä riskejä, kuten olemme saanet Olkuluoto 3 -hankkeen osalta todeta. Mielestämme myös ydinvoimaan liittyvät ympäristö- ja terveysriskit ovat sen kaltaisia, ettei Helsingin kaupungin tulee millään tavalla edistää ydinvoiman lisärakentamista, vaan suunnata tulevaisuuden panostuksena uusiutuvaan energiaan.

Narinkkatorin 15.10. torikokouksen ydinvoimaryhmä

Mainokset

Avainsanat: , , , , , , , , ,

2 responses to “Olkiluoto 4:ää vastaan!”

  1. ihmisen valtakunta says :

    Jälleen kerran me ilmoitamme niille maamme vastuuhenkilöille, jotka tekevät energiapolitiikaa koskevia päätöksiä, että on jo olemassa aivan uudenlainen tekniikka, joka perustuu 100% vihreään energiaan ja joka oikein hyödynnettynä voi nopeasti ratkaista kaikki maailman energiaongelmat.

    Asiasta lisää: http://www.keppemotor.com

Trackbacks / Pingbacks

  1. Olkiluoto 4:ää vastaan! | 15M Suomi | Scoop.it - 24.10.2011

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: