Melkoinen sunnuntai!

Helsingin leirissä oli tänään ensimmäinen tapahtumasunnuntai, joka keräsi oikein mukavasti väkeä!

Puolenpäivän aikaan järjestetty brunssi oli menestys. Herkullista ruokaa oli paljon, ja ohikulkijat liittyivät hämmästellen seuraan. Brunssin lomassa käytiin paljon mielenkiintoisia keskusteluja!

Päivän aikana järjestettiin myös kirpputori. Se houkutteli väkeä pysähtymään ja lueskelemaan kylttejä, joita on noussut ympäri leiriä. Myytävääkin oli mukava määrä, joten pitänee ottaa kirppari tavaksi!

Molemmat luennot keräsivät teltan täyteen. Ensin Mikael Kallavuo puhui median roolista torikokous-liikkeessä. Luento oli samantyyppinen kuin Kallavuon kirjoittama artikkeli aiheesta.

Päivän toisessa luennossa Marissa Varmavuori kertoi mitä tavoitteita Attacilla on, ja millaisia ratkaisumalleja järjestö on ehdottanut nykyisen finanssikriisin suhteen. Luennossa nousi esiin tavoite finanssitransaktioveron eli niin kutsutun Tobinin veron säätämisestä, ja keskustelu sivusi myös Suomessa tapahtuvaa pörssikeinottelua sekä siihen liittyvää veronkiertoa.

Varsinaisen ohjelman väleihin jäi vielä mukavasti aikaa vapaamuotoiselle keskustelulle, jota käytiinkin monenlaisista aiheista!

Asiantäyteinen yleiskokous

Kuuden jälkeen alkoi yleiskokous, jossa keskusteltiin pitkään ja hartaasti siitä, pitäisikö leirin tueksi perustaa tukiyhdistys huolehtimaan rahaliikenteestä. Aloitetta kritisoitiin, koska sen myötä raha-asioiden päättäminen siirtyisi rekisteröidyn yhdistyksen hallitukselle avoimen yleiskokouksen sijasta.

Koko yhdistyshanketta myös arvosteltiin, koska sen pelättiin lisäävän byrokratiaa ja suuntaavan voimavaroja epäoleellisiin asioihin. Vaihtoehdoiksi esitettiin rahankäytön vähentämistä ja siirtymistä pelkkiin tavaralahjoituksiin, sekä vaihtoehtoisten rahankeruu- ja käsittelymetodien selvittämistä, kuten jo olemassaolevien järjestöjen hyödyntämistä.

Yleiskokouksen keskeytti yllättäen näyttävä ilotulitus, koska joku ilmeisesti hankkiutui vanhoista ilotulitteista eroon aivan telttaleirin kupeessa. Valtava pauke heijasteli hienosti Sanomatalon lasiseinästä. Illemmalla päästiin vielä nauttimaan tulishowstakin, kun muutama tulenpyörittäjä saapui paikalle väkeä viihdyttämään.

Mainokset

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Melkoinen sunnuntai! | 15M Suomi | Scoop.it - 31.10.2011

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: