Jättilukioita vastaan!

Jyväskylän torikokoukselle tuli viesti, että paikallisia lukioita ollaan yhdistämässä yhdeksi suureksi koulutuskeskittymäksi. Muutaman mutkan jälkeen Jyväskyläläiset päättivät ryhtyä yhteyistyöhön paikallisten lukiolaisten kanssa, ja organisoivat huomiseksi performanssin lukoiden yhdistämistä vastaan! Alla lehdistötiedote

MEDIATIEDOTE: Jyväskylän lukiolaisten ja yliopisto-opiskelijoiden performanssi jättilukioita vastaan

Hei,

Lähestymme Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen opiskelijoiden ja Jyväskylän lukioiden opiskelijoiden järjestämän kantaaottavan performanssiesityksen johdosta.

Performanssilla vastustetaan Jyväskylän koulutuskuntayhtymän aikeita purkaa nykyinen lukioverkko ja keskittää lukio-opetus muutamaan jättiyksikköön. Performanssi toteutetaan tiistaina 7.2.2012 klo 16.45 alkaen Tietotalon alakerrassa (Kilpisenkatu 1, Jyväskylä), jolloin kaupungin sivistyslautakunnan jäsenet ottavat performanssin vastaan ennen kello 17.00 alkavaa kokoustaan. Tässä kokouksessa päätetään Jyväskylän kaupungin kanta Jyväskylän koulutuskuntayhtymän esittämään lukioverkkoratkaisuun, josta lopullisen päätöksen tekee Jyväskylän koulutuskuntayhtymä.

Kymmenminuuttisen performanssin toteutuksesta vastaa kolmekymmentä lukio-opiskelijaa, jotka tulevat Jyväskylän eri lukioista. Lukiolaisten yhteisenä sanomana on toisaalta kritisoida lukioverkoston kehitystä kohti kasvotonta, markkinaorientoitunutta ja lyhytjänteistä suurlukioideologiaa sekä toisaalta kyseenalaistaa ne toimintatavat, joilla suurlukiohanketta on runnottu eteenpäin. Toteutuksen koordinoinnissa päävastuu on Jyväskylän Lyseon lukion opiskelijoilla.

Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen opiskelijoita on osallistunut projektiin tapahtuman ideoinnin ja yleisen organisoinnin tasolla. Projekti on osa opettajankoulutuslaitoksen Osallistuva kansalaisuus ja yrittäjyyskasvatus -kurssia. Haluamme performanssilla osoittaa, että myös Jyväskylän yliopistoa, opettajankoulutuslaitosta, ja meitä tulevia opettajia kiinnostaa kaupungin lukiorakenteen tulevaisuus ja, että suurlukiohankkeen toteutuminen olisi virhe. Suurlukiohanketta on päätäntäelimissä ajettu eteenpäin sivuuttaen täysin lukio-opetuksen pedagogiset ja kasvatukselliset argumentit sekä opetusalan asiantuntijoiden kriittiset näkökulmat.

Ottaen huomioon aiheen yhteiskunnallisen ja kulttuurisen merkittävyyden niin paikallisella kuin kansallisellakiin (mm. lopetusuhan alainen Lyseo, maailman vanhin suomenkielinen oppikoulu) tasolla, yhteiskunnallisesti kantaaottavan performanssitaiteen harvinaisuuden 2000-luvun Suomessa sekä performanssin toteuttajien nuoren iän yhdistymisen sinnikkääseen kansalaisaktiivisuuteen, toivomme, että suotte tälle performanssiesitykselle mahdollisimman paljon julkisuutta, näkyvyyttä ja huomiota mediassa.

Jyväskylän opettajankoulutuslaitoksen työryhmän puolesta lämpimin terveisin,

Mikko Valtonen Jyväskylän yliopiston OKL-opiskelijoiden yhteyshenkilö
mikko.j.valtonen@student.jyu.fi
p. 0509125219

Mainokset

Avainsanat: , , , , , , ,

2 responses to “Jättilukioita vastaan!”

  1. Tuure says :

    Kuinka teidän tori kokous sujui? Toivottavasti asianne meni ns. perille!

    • morosopher says :

      Mielenilmaus sujui oikein hyvin, kiitos kysymästä! Oliko sillä mitään vaikutusta lopputulokseen, se nähdään huomenna torstaina kun koulutuskuntayhtymä tekee päätöksensä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: