Helsingin Torikokous tarvitsee tukeasi!

Helsingin rakennusvirasto on antanut Torikokous – Occupy Helsinki –liikkeelle 27.4.2012 päivätyn tiedotteen, jonka mukaan mielenilmauksemme Kansalaistorilla on purettava nurmikon kunnostustyön vuoksi 3.5.2012 klo 9.00 mennessä.

Alueidenkäyttöpäällikkö Jussi Puution ja osastopäällikkö Pekka Henttosen allekirjoittaman tiedotteen mukaan ”Kaupunki ei enää salli yleisen alueen rajaamista pois yleisestä käytöstä ilman maanomistajan lupaa muilla rakenteilla kuin kokoontumislain 11 §:n mukaisilla kokousvälineillä. Kaupunki tulkitsee, että tulipaikka, teltat, vaunut tai katokset eivät ole lain tarkoittamia kokousvälineitä.”

Kaupungin tulkinta rikkoo hallitusmuodossa säädetyn kokoontumisvapauden käyttämistä turvaavaa kokoontumislakia (11 §), jonka mukaan ”yleisessä kokouksessa saa käyttää julisteita, tunnuksia, äänenvahvistimia ja muita tavanomaisia kokousvälineitä sekä tilapäisiä rakennelmia”.

Lainsäätäjän tahtotilaa selventävässä hallituksen esityksessä (HE 145/1998) todetaan: ”Pykäläehdotuksen luettelo on esimerkinomainen, sillä ennalta on vaikea määritellä tyhjentävästi, millaisia välineitä kulloinkin käytetään.”

Siirrymme pois kunnostettavalta nurmialueelta. Emme siirry pois itse alueelta. Eriarvoistavaa yhteiskuntakehitystä ja ympäristötuhoa vastaan suunnattu mielenilmaus Ihmisten toriksi nimeämällämme Kansalaistorilla jatkuu.

Hyvä ystävä! Tarvitsemme sekä yksittäisten ihmisten että yhteisöjen näkyvää, voimakasta tukea. Voit osoittaa sitä

  • tulemalla koska tahansa fyysisesti Ihmisten torille (vaikkapa torstaina 3.5.2012 alkaen klo 9.00 järjestämäämme lehdistötilaisuuteen),
  • ottamalla yhteyttä tuntemiisi päättäjiin,
  • laatimalla moniäänistä, osallistuvaa kansalaistoimintaa puolustavia mielipidekirjoituksia,
  • allekirjoittamalla adressin (osoite alla),
  • ottamalla osaa 12M-toimintapäivään,
  • välittämällä tätä viestiä eteenpäin, tai
  • olemalla ihan vain hengessä mukana!

Kokoontumisvapauden turvaamis- ja edistämisvelvollisuudesta on kokoontumislaissa säädetty seuraavaa (4 §): ”Julkisen vallan on edistettävä kokoontumisvapauden käyttämistä turvaamalla oikeus kokoontua ilman ulkopuolista häiriötä ja luomalla edellytyksiä yleisten kokousten järjestämiselle.”

Ihmettelemme, miksi Helsingin kaupunki haluaa pysäyttää Occupy-liikkeen rajaamalla perustuslaillista oikeutta alueellaan tapahtuviin mielenilmauksiin, kun meneillään on samanaikaisesti useita kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen tähtääviä hankkeita (mm. oikeusministeriön Kansalaisen osallistumisympäristö –hanke sekä Sitran Uusi demokratia -foorumi), joissa avainsanoja ovat demokratia, osallisuus ja yhteisöllisyys.

Sosiaalisesti oikeudenmukainen, rajallisen luonnon asettamat reunaehdot hyväksyvä tulevaisuus ei ole utopia – se on ovi, johon moniääninen, alistavat rakenteet kyseenalaistava kansalaistoiminta on avain!

Kiitos tuestasi.

Torilla tavataan!

Torikokouksen verkkosivut: https://torillatavataan.wordpress.com
Adressi: http://www.adressit.com/occupy__torikokous_kokouksen_jatkuminen_sallittava
Facebook: http://www.facebook.com/torikokous
Twitter: http://twitter.com/torikokous
15M-liikkeen uutisseurantaa: http://www.scoop.it/t/15m-suomi
Sähköposti: torikokous@gmail.com

Terveisin: Torikokous – Occupy Helsinki –mielenosoitus!

Mainokset

Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: