Solidaarisuutta Blockupy Frankfurtille

Helsingin ja Tampereen torikokoukset osoittavat tänään mieltään solidaarisuuden osoituksena Frankfurtiin, jossa protestoidaan euroalueella osana globaalia järjestelmäkriisiä ilmenevää laajamittaista köyhdyttämistä ja demokrattisten oikeuksien kieltämistä vastaan. Helsingissä aloitetaan Kansalaistorilla klo 14 ja Tampereella klo 18:15 Väinö Linnan aukiolta, Tampereen sosiaalifoorumin ja Mahdollisuuksien torin sisäänkäynniltä. Marssi jatkuu keskustan kautta Tampereen Torikokous-leirille Vanhan kirjastotalon puistoon, missä aiheesta voi jatkaa keskustelua.

Toukokuun 16. päivä alkanut kansainvälinen massamielenosoitus valtaa Saksan Frankfurtin, globaalin kapitalismin eurooppalaisen keskuksen, kun ihmiset kautta Euroopan ja maailman kerääntyvät Euroopan keskuspankin (EKP) läheisyyteen protestoimaan markkinoiden ylivaltaa ja troikan (EU, EKP ja IMF) sanelemaa epädemokraattista ja epäoikeudenmukaista kriisihallintoa vastaan.

Kansainvälisten talousinstituutioiden ja vahvojen EU-maiden hallitusten ajama kriisinhoitopolitiikka maksattaa finanssisektorin ylilyöntien, talouselämän etuja ajavien poliitikkojen ja rakenteellisesti toimimattoman rahajärjestelmän aikaansaaman kriisin väärällä taholla: tavallisilla ihmisillä, joilla ei ole osaa eikä arpaa kriisin aiheuttamisessa.

EU:n kriisimaille saneltu leikkauspolitiikka kurjistaa jo ennestään heikoimmassa asemassa olevien ihmisten elinoloja, samalla kun vielä vahvoilla olevilta mailta – kuten Suomelta – kriisinhoitoon vaadittuja rahoja syydetään eurooppalaisten suurpankkien pelastamiseen. Samaan aikaan ongelmien todelliset syyt – rahoitusmarkkinoiden riittämätön sääntely, rakenteellisesti epätasapainoa aiheuttava rahajärjestelmä ja varallisuuden liiallinen kasautuminen sinne, missä sitä jo on – jäävät huomiotta. Kriisin varjolla EU:ssa kaikkialla Euroopassa ajetaan läpi autoritääristä uusliberalismia, joka tuhoaa vaivalla rakennetun hyvinvointimme, ja jossa demokratialle ei ole sijaa.

Nelipäiväisessä mielenosoituksessa on suunniteltu järjestettäväksi monenlaista ohjelmaa: seminaareja, työryhmiä, kulkueita, tansseja, puistonvaltauksia sekä EKP:n ja Frankfurtin finanssialueen saarto. Frankfurtin kaupunki on pyrkinyt tekemään kaikkensa laillisten mielenosoitusten estämiseksi. Tämä on räikeä esimerkki siitä, kuinka demokraattisia oikeuksiamme poljetaan ylhäältä saneltujen päätösten tieltä ja kuinka vähän mielipiteitämme nykyisen kansainvälisen talouspoliittisen päätöksentekojärjestelmän puitteissa kuullaan.

Frankfurt kokoaa yhteen lukuisia eri järjestöjä, liikkeitä, yhdistyksiä ja ihmisryhmiä, joita kaikkia yhdistää tietoisuus ongelmiemme keskinäisestä sidoksisuudesta sekä kansainvälinen solidaarisuus ratkaisujen etsinnässä. Me haluamme ilmaista tukemme mielenosoittajille Frankfurtissa, sillä myös me tiedämme, että taistelumme markkinoiden ylivaltaa, demokratian kieltämistä ja hyvinvointiyhteiskuntien alasajoa vastaan on yhteinen.

Lue lisää: http://blockupy-frankfurt.org/en/Transnational

Mainokset

Avainsanat: , , , , , , , , ,

About S. P. Kähmi

Minäpä se jakelen ne kirjeet ja muut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: