Helsingin Torikokous – Occupy Helsinki -mielenosoitus jatkuu

Helsingin kaupungin Rakennusvirasto on häätänyt lokakuusta 2011 jatkuneen Torikokous-mielenosoituksen Helsingin Kansalaistorilta 7.6.2012. Torikokous pitää häätöä perusteettomana ja aikoo jatkaa toimintaansa joka tapauksessa tavalla tai toisella. Sunnuntaina 10.6. torilla pidettävän joka viikkoisen tapahtumasunnuntain yhteydessä tullaan pitämään yleiskokous, jossa mielenosoituksen jatkosta keskustellaan.

Torikokous kritisoi myös tapaa, jolla Rakennusvirasto mielenosoittajien kanssa on asioinut. Viestit joita Rakennusvirasto on mielenosoitukselle suunnannut, ovat olleet monin tavoin epäselviä ja ristiriitaisia. Samojen kevytrakenteisten mielenosoitusvälineiden, jotka nyt on kielletty, kerrottiin vielä lokakuussa olevan sallittuja. Samoin nurmikon, jonka mielenosoittajat tarjoutuivat talkoilla kunnostamaan, kerrottiin hoituvan takuutyönä ilman erillisiä kustannuksia – toisin kuin Rakennusvirasto julkisesti on antanut ymmärtää. Viimeisten kuukausien mittaan Rakennusviraston edustajien suhtautuminen mielenosoittajia kohtaan on muuttunut suoran kielteiseksi, jopa epäasialliseksi. Viraston edustaja on muun muassa kasvokkain käydyssä keskustelussa kertonut, ettei virasto varaa enää kaupungin alueita tahoille, joilla on yhteyksiä ”siihen Töölönlahden roskakasaan”.

Myös median suhtautuminen mielenosoitukseen saa Torikokoukselta kritiikkiä. Lukemattomat myönteiset asiat, joita mielenosoitus on yli puolen vuoden ajan tehnyt, ovat jääneet mediapimentoon. Sen sijaan uutisiksi on pyritty nostamaan negatiivisia asioita, kuten päihteidenkäyttöä, jolla ei ole mitään tekemistä mielenosoituksen kanssa. Torikokous on koko toimintansa ajan ollut julkilausutusti ja avoimesti päihteetön mielenosoitus, ja sellaisena se aikoo toimintaansa myös tulevaisuudessa jatkaa.

Lisätietoja:

15M-liikkeen uutisseurantaa: http://www.scoop.it/t/15m-suomi

Mainokset

Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: