Helsingin torikokous – Occupy Helsinki kutsuu keskusteluun mielenosoitusoikeuden rajoittamisesta 25.6.

Helsingin Rakennusvirasto on häätänyt Torikokous-mielenosoituksen Helsingin Kansalaistorilta 7.6.2012. Torikokoukselle on viestitty, että Rakennusvirasto pitää mielenosoitusta luvattomana leiriytymisenä kaupungin alueella. Torikokous puolestaan katsoo, että Kansalaistoria on käytetty mielenosoitus-, ei majoitustarkoitukseen.

Viestit joita Rakennusvirasto on mielenosoitukselle suunnannut, ovat olleet monin tavoin epäselviä ja ristiriitaisia. Samojen kevytrakenteisten mielenosoitusvälineiden, jotka nyt on kielletty, kerrottiin vielä lokakuussa olevan sallittuja. Samoin nurmikon, jonka mielenosoittajat tarjoutuivat talkoilla kunnostamaan, kerrottiin hoituvan takuutyönä ilman erillisiä kustannuksia – toisin kuin Rakennusvirasto julkisesti on antanut ymmärtää. Onkin olemassa monia syitä olettaa, etteivät häätöpyrkimykset oikeasti kumpua niistä syistä, joilla häätöä on perusteltu.

Helsingin Torikokous haluaa altistaa kysymyksen mielenosoitusoikeudesta laajaan julkiseen keskusteluun. Olemme kutsuneet apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin sekä joukon lainsäätäjiä, oikeustieteilijöitä, tutkijoita, aktivisteja ja muita aiheesta kiinnostuneita osallistumaan avoimeen keskustelutilaisuuteen mielenosoitusoikeuden rajoittamisesta.

Keskustelutilaisuus pidetään maanantaina 25.6.2012 klo 17.30 alkaen Helsingin Kansalaistorilla.

Samaan aikaan, kun Suomessa otsikoidaan mielenosoitusvapauden ja demokratian ongelmista useissa muissa maissa, on syytä käydä keskustelua myös oman demokratiamme toimivuudesta. Millaiset mahdollisuudet kansalaisten oma-aloitteiselle ja omaehtoiselle toiminnalle annetaan? Kuinka demokraattisessa yhteiskunnassa lopulta elämme?

Facebook-tapahtuma

Mainokset

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: