Telttamielenosoitus afgaanien puolesta

Helsingin Torikokouksessa on suunnitteilla tukitoimia Eduskuntatalon edessä nälkälakossa oleville Afgaanimiehille. Oheinen viesti kertoo tarkemmin:

Tule tukemaan telttavaltauksella nälkälakkoon menneitä afgaaneja!

Kolme Eduskuntatalon edessä Helsingissä mieltä osoittavaa, kielteiset turvapaikkapäätökset saanutta afganistanilaista turvapaikanhakijaa on ollut syömättä ja juomatta maanantaista 10.9. asti. Miesten terveydentila heikentyy nopeasti. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yksi miehistä sai vakavan sairauskohtauksen.

Tule tukemaan turvapaikanhakijoita telttavaltauksella!! Ota mukaan (mahdollisesti myös ylimääräinen) avaruuspeitto, makuupussi, makuualusta, pressu, katos, teltta, tyhjiä banderolleja, lakanoita, maalia, tms. (Älä tuo ruokaa.) Pidämme maanantaina 17.9. klo 18.00 yleiskokouksen Eduskuntatalon edessä, jossa pohdimme jatkoa.

Afganistanin konfliktissa siviiliuhrien määrä on kasvanut vuodesta 2007 lähtien joka vuosi. YK:n mukaan taisteluissa kuoli vuonna 2011 yli 3 000 siviiliä. Viimeaikaiset taistelut ja iskut osoittavat, että mitään osaa maasta ei voida pitää turvallisena tai konfliktin ulkopuolisena alueena.

Vapaa liikkuvuus –verkoston Katja Tuomisen mukaan Afganistanin turvallisuustilanne on niin heikko, että ketään ei voida turvallisesti palauttaa maahan. ”Vaadimme, että miehille myönnetään oleskeluluvat kansainvälisen suojelun perusteella.”

Eduskuntatalon edessä nälkälakkoon menneitä turvapaikanhakijoita vainotaan Afganistanissa poliittisen toiminnan vuoksi. Heidän lähisukulaisiaan on kuollut väkivaltaisuuksissa aivan viime aikoina. Vapaa liikkuvuus -verkosto vaatii, että miesten tapaukset on otettava viipymättä uudelleen käsittelyyn oleskelulupien myöntämiseksi.

Miehet ovat joutuneet yöpymään taivasalla, koska poliisi on kokoontumislain vastaisesti kieltänyt heitä pystyttämästä telttaa.

Eri pakolaisryhmät järjestävät perjantaina 21.9. tukimielenosoituksen eduskuntatalolla.

Lisätietoja: Katja Tuominen, Vapaa liikkuvuus –verkosto: http://vapaaliikkuvuus.net

vapaaliikkuvuus [at] gmail.com

Nälkälakkolaiset antavat mielellään haastatteluita tilanteestaan. Tulkkausapua voi kysyä Omar Bahaaldinilta (Irakilaisten pakolaisten kansainvälinen federaatio). Eduskuntatalon edessä on tulkki (Amir) paikalla maanantaina 17.9. klo 16.00 jälkeen.

Mainokset

Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: